keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Gluteeniton kookos-suklaabrownie

Joulun alla ilmestyneessä Gluteeniton leivonta- lehdessä oli monia kokeiltavia reseptejä. Kun leipoo toisinaan hetken mielijohteesta, pitää ohjeen usein olla nopeasti valmistuva. Iltasella sain ajatuksen tekaista jotain nopeaa hyvää. Ei tämä aivan jälkiruuaksi ehtinyt, mutta iltapalalla siitä päästiin jo maistelemaan. Minusta ohje on onnistunut. Gluteenittomutta ei huomaa mitenkään. "Piirakka" on mehevää, suklaista ja maistuu vienosti kookokselta. Tämä on niin hyvää ihan itsenään, ettei minusta kaipaa edes kuorrutteita. Mutta jos välttämättä haluaa, voi siihen kuorrutteenkin laittaa.





Kookos-suklaabrowniet (20-24 kpl)

225 g voita
200 g tummaa suklaata karkeana rouheena
1,5 dl sokeria
¹/₃ tl leivinjauhetta
1 hyppysellinen suolaa
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
4 munaa
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 dl kookoshiutaleita


1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja sulata suklaa voin joukkoon.
2. Sekoita sokeri, leivinjauhe, suola ja jauhoseos keskenään. Lisää suklaaseokseen munat, kaakaojauhe ja kookosraaste sekä jauhoseos. Sekoita taikina tasaiseksi.
3. Kaada taikina n 20 x 30 cm:n kokoiseen leivinpaperoituun korkeareunaiseen uunivuokaan.
4. Paista uunin keskitasolla n. 20-23 min. Anna jäähtyä vuoassa. Sirottele pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti