maanantai 10. lokakuuta 2016

Kesäkurpitsa-suklaakakku

Tässä kurpitsakuun teemaan sopiva resepti. Sain tämänkin pariltani viimeisessä paketissa. Oli helppo kokeilla, kun ainekset löytyivät jo valmiiksi kotoa. Ei tämä aivan BÖÖ-kakulta näytä lukuunottamatta tummaa väriä. Makukaan ei sen kauheampi ollut :)
Hyvää suklaakakkua, jota vannoutunut kasvisten vihaajakin voi syödä hyvillä mielin (ellei tiedä aineksista etukäteen). Mehevää, pehmeää...

Yksi huomautus on paikallaan. Kakun kypsyyttä kannattaa kokeilla tikulla. Paistoaika vaihtelee hurjasti uunien ja vuokien mukaan.



Kesäkurpitsa-suklaakakku (1 iso tai 2-4 pientä)

6 dl vehnäjauhoja (tai hienoa gluteenitonta jauhoseosta)
4 dl sokeria
1,5 dl kaakaojauhetta (tummaa)
2 dl öljyä/voisulaa
5 dl raastettua kesäkurpitsaa kuorineen
2 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 munaa


1. Tarvittaessa voitele ja jauhota vuoka.
2. Sekoita kaikkia aineita ensin 30 sek. pienellä nopeudella ja sitten 3 min. nopealla teholla yleiskoneella tai sähkövatkaimella.
3. Kaada taikina vuokaan. Tasoita pintaa hieman. Paista 175 asteessa 40-45 min. (paistoin yli tunnin) tai kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä. Anna jäähtyä hetken ennen kumoamista. Kumoa ja jäähdytä vuoalla peitettynä.

Maku paranee vanhetessaan (parhaiten jääkaapissa). Pieniä voi paistaa 40 min.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa että kokeilit, kun kesäkurpitsoita saan joka syksy mummolta tätä teen =) tosin tämä vuosi vasta toinen :D Sain ohjeen silloin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki. Tämä oli mielenkiintoinen ja hyvä ohje, miksipä sitä ei kokeilisi :). Itse en yleensä saa kesäkurpitsoita muualta kuin kaupasta. Minusta se hyvä ja monikäyttöinen vihannes.

      Poista