tiistai 2. helmikuuta 2016

Valkosuklaamakeiset

Näitä herkkuja tyttäreni halusi myös tehdä meille jouluksi. Ei kyllä harmittanut yhtään :)
Makeiset ovat todella makeisia ja mustikka tuo mukaan raikkautta. Kannattaa ehdottomasti tehdä toistekin. Ohje on HerkkuLeivonta- lehden 4/2014 numerosta, jonka sain eräällä Salaisen leivontaystävä- ringin kolme kuukautta kestävällä kierroksella sponsoripalkinnoksi.




Valkosuklaamakeiset (n. 30 kpl)

200 g (n. 3,3 dl) tomusokeria
1,5 rkl voita
120 ml kondensoitua maitoa
2,5 tl vaniljasokeria
250 g valkosuklaata rouhittuna
2 dl mustikoita
2 rkl kuohukermaa


1. Laita tomusokeri ja kondensoitu maito laakeaan kattilaan. 
2. Lisää voi ja vaniljasokeri.
3. Kuumenna miedolla lämmöllä ja sekoita koko ajan, ettei seos pala pohjaan. Kun seos alkaa kiehua, nosta kattila liedeltä, mutta jatka sekoittamista vielä 5 minuuttia.
4. Lisää hieno suklaarouhe. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut ja seos tasaista.
5. Lisää kerma. Sekoita hyvin.
6. Voitele laakea suorakaiteen muotoinen uunivuoka ja kaada seos vuokaan. 
7. Lisää mustikat.
8. Laita seos jääkaappiin jähmettymään ainakin viideksi tunniksi, mieluumminyön yli. Massan pitää jähmettyä kunnolla.
9. Leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti