torstai 10. joulukuuta 2015

Maapähkinävoibrownies

Yläkoululaiseni halusi leipoa. Jo jokin aika sitten oli ollut puhetta näiden leipomisesta, joten näitä sitten saatiin. Onneksi hän on jo sen verran taitava leipoja, ettei minun aina tarvi sotkea itseäni jauhoilla. Kyllä nämä hyviä olivatkin! Hyvä, että ehdin vielä seuraavana aamuna napata yhdestä palasta kuvan. Alkuperäinen ohje on Suklaapossun- blogista. Hieman suurensimme ohjetta, jotta saimme siitä pellinkokoisen. Meillä oli vain suolattuja pistaasipähkinöitä, joten käytimme niitä brownien päälle.





Maapähkinävoibrownies


Määrästä tulee pieni n. 20 x 30 cm pellillinen, n.18 kpl. 

Brownietaikina:
200 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta 
½ dl vaaleaa siirappia 
2 mm suolaa
4 munaa
1 1/4 dl vehnäjauhoja
(75 g tummaa suklaata rouhittuna) Emme laittaneet ollenkaan

Maapähkinävoitaikina:
50 g voita
1 dl tomusokeria
175 g maapähkinälevitettä (sokeroitua)
1 mm suolaa
1 tl vaniljasokeria
½ dl suolapähkinöitä


1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. 
2. Vatkaa voi, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kaakaojauhe, siirappi ja suola. 
3. Lisää munat yksi kerrallaan sekoittaen ja lisää lopuksi jauhot (ja rouhittu suklaa).
4. Valmista maapähkinätahna: sulata voi ja vatkaa siihen muuta aineet paitsi pähkinät. 
5. Kaada brownietaikina leivinpaperilla päällystettyyn vuokaan ja lusikoi päälle varovasti maapähkinätaikina. Marmoroi vetämällä veitsellä kuvioita taikinaan. Ripottele päälle pähkinät ja kypsennä uunissa keskitasolla 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti