tiistai 29. joulukuuta 2015

Kinuskinen naked- kakku

Kirpeän ja makean yhdistelmä on monesti oikein toimiva. Niin tässäkin Herkkuleivonta- lehden ohjeessa.





Kinuskinen naked- kakku

Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl kermaa
2-3 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
3 dl mustaherukoita
n. 1 dl sokeria

Kostutus:
2 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria

Kinuskikuorrutus:
2 dl kermaa
2 dl fariinisokeria


1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele halk. 20 cm:n kokoinen irtopohjavuoka.
2. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet sekaisin ja lisää ne varovasti käännellen muna-sokerivaahtoon. Paista uunin alatasolla n. 25-30 min., kunnes kakku on kypsä. Kokeile tikulla kypsyyttä. Anna jäähtyä hetken ajan vuoassaan ennen kumoamista.
3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mustaherukat joko hiukan kohmeisina tai täysin sulana.
4. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Pese ja kuivaa kakkuvuoka. Laita pitkät tuorekelmusuikaleet ristikkäin vuokaan niin, että kelmu menee reilusti yli reunojen ja peittää kauttaaltaan koko vuoan sisäosan. Aseta alin kakkupala kelmun päälle ja kostuta vaniljamaidolla.
5. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto ja lisää kermavaahdon joukkoon. Lisää mustaherukkasose ja sokerit. Maistele makeus ja lisää sokeria tarvittaessa.
6. Kuumenna vettä (n.½ dl) kiehuvaksi. Liuota liivatteet tilkaan kuumaa vettä ja kaada ohuena nauhana mustaherukkamassaan koko ajan sähkövatkaimella vatkaten.
7. Kaada puolet täytteestä kakkuvuokaan. Aseta keskimmäinen kakkupala täytteen päälle ja paina varovasti. Kostuta ja kaada loput täytteestä vuokaan. Aseta päällimmäinen pala paikoilleen ja kostuta. Käännä kelmun suikaleet kakun päälle ja jätä jääkaappiin yön yli. Avaa kelmu ja kumoa kakku ylösalaisin tarjoilulautaselle. Poista kelmut.
8. Laita kinuskin ainekset kattilaan. Varmista, että kattila on täysin puhdas, sillä kattilassa oleva rasva näkyy valmiin kinuskin pinnalla epätasaisuutena. Kuumenna, kunnes seos kiehuu. Alenna lämpöä keskiteholle ja jatka keittämistä välillä sekoitellen. Keitä 15- 16 min. Kinuskin tulee kiehua koko ajan maltillisesti. Tee 16 minuutin keittämisen jälkeen vesilasitesti joka minuutin välein. Kun tipautat pisaran kinuskia kylmään veteen, siitä pitää muodostua kiinteä pallo lasin pohjalle. Keitä kinuskia minuutti kerrallaan, vesitestiä tehden. Jos kinuskia keittää liikaa, siitä tulee todella kovaa. Anna jäähtyä 5 minuuttia kattilassa hämmennellen välillä.
9. Kaada kinuskia ensin reunoille, jotta se lähtee valumaan kauniisti. Kaada sitten loput keskelle ja tasoita välittömästi. Koristele mustaherukoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti