torstai 19. marraskuuta 2015

Kaurareikäleipää

Tämänkin ohjeen sain salaiselta leivontaystävältäni. Ohje on myös hänen laatimansa. Tein tätä jo tiistai-iltana iltapalaksi. Keskiviikkona töistä tullessani siitä ei ollut enää mitään jäljellä, eli hyvin teki kauppansa.




Kuvassa "pikkuiset" eli reikäleivän reiät


Kaurareikäleipä

3 dl vettä
100 g kaurahiutaleita
25 g hiivaa
280 g vehnäjauhoja
25 g sulatettua voita
2g suolaa (vajaa teelusikka)

Sekoita hiutaleet ja vesi ja laita jääkaappiin turpoamaan puoleksi tunniksi. Lisää joukkoon hiiva, jauhot ja sulatettu voi. Vaivaa taikinaan hyvä sitko. Lisää suola vaivauksen lopuksi ja varmista että se sekoittuu tasaisesti taikinaan. Anna taikinan levätä pöydällä muovilla peitettynä n.10 min. Muotoile sitten taikina ja anna kohota mielellään lämpimässä paikassa n. 40 min. Paista 200 asteessa puolisen tuntia. Anna jäähtyä hetki ennen leikkaamista.



Leipään tuli vähän liian pieni reikä :)





2 kommenttia:

  1. Ihanat pikkuiset hiirenkokoiset leivät! Kaura on suosikkini.
    Terkuin n-h
    http://originaalisly.vuodatus.net

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Ruis on hyvää, kaura on hyvää, ohrakin on hyvää... :)

      Poista