sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Suklaajuustokakku

Jääkaapin tarkistuksen yhteydessä huomasin, että muutama tuorejuustopakkaus "vaati tulla käytetyksi". Netistä rupesin etsimään erilaisia ohjeita joissa tuorejuustoa sisältävä leivonnainen paistetaan. Tämä Keksihyllyn ohje sopi täydellisesti tarkoitukseen. Leivoimme yhdessä tyttöjen kanssa. Ohjetta jouduin kuitenkin muokkaamaan, koska meillä ei ollut Domino- keksejä. Käytimme Digestivejä ja lisäsimme kaakaota ja voin määrää. Kakun pinnalle tein vielä vaniljakuorrutteen Leivonnaisia herkkusuille- kirjasta. Kuorrutetta olisi saanut olla vähemmän sen verran makeaa se oli. Pinnalle voisi vielä laittaa tuoreita marjoja tasapainottamaan makumaailmaa.





Suklaajuustokakku uunissa

Pohja:
350 g Digestive- keksejä
80 g voita
2 rkl kaakaojauhetta

Täyte:
600 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g tummaa suklaata
3 munaa


1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Murskaa keksit. Lisää kaakaojauhe ja voisula. Sekoita tasaiseksi ja painele seos leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle ja reunoille. Paista 10 minuuttia.
3. Sulata suklaa.
4. Sekoita tuorejuusto ja sokerit keskenään. Lisää suklaasula.
5. Lisää munat yksitellen vatkaten.
6. Kaada pohjan päälle ja paista n. tunti.


Vaniljakuorrute

250 g tomusokeria
80 g voita huoneenlämpöisenä
1/4 dl maitoa
½ tl vaniljasokeria


1. Vatkaa sokereita ja voita keskinopeudella, kunnes ainekset ovat sekoittuneet kunnolla. Lisää maitoa pari lusikallista kerrallaan hiljaisemmalla teholla vatketen. Kun kaikki maito on sekoittunut vaahtoon, käännä teho suurimmalle nopudelle ja vatkaa vielä vähintään 5 minuuttia. Näin seoksesta tulee vaaleaa ja kuohkeaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti