sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Fenkolipiirakka

Olen tainnut jo kertoa, että pidän suolaisista piirakoista. Viime keväänä tutustuin tuohon isoon vaaleaan anikselle tuoksuvaan mukulaan, jota kutsutaan fenkoliksi. Aiemmin fenkoli on kyllä ollut tuttu erityisesti leivän mausteena. Minusta tämä kasvis on hyvä sosekeitossa ja liharuokien seassa niinpä halusin kokeilla fenkolia myös piirakassa. Tämän reseptin lähetin myös sly-parilleni lokakuussa. Alkuperäinen ohje on täältä. Voin suositella kokeilemaan.





Juusto-fenkolipiirakka

Pohja:
2 dl sämpyläjauhoja
2 maustemittaa suolaa
2 tl paprikajauhetta (savustettua, mieluusti ns.tulista)
1 dl turkkilaista jugurttia

Täyte:
300 g fenkolia (1 mukula)
mustapippuria ja suolaa
3 dl turkkilaista jugurttia
2 munaa
50-100 g voimakasta juustoa raastettuna
(kirsikkatomaatteja)
(unikonsiemeniä)


1. Sekoita jauhot, suola ja paprikajauhe. Lisää jugurtti ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinapallon levätä jääkaapissa n. puoli tuntia.
2. Painele taikina voideltuun vuokaan ja esipaista 200 asteessa 5-10 minuuttia.
3. Viipaloi fenkoli ja kuullota sitä pannulla kunnes se alkaa pehmetä. Mausta.
4.  Sekoita munat ja jugurtti. Lisää fenkolit ja juustoraaste. Kaada esipaistetun pohjan päälle. Jos haluat lisää väriä piirakkaan, lisää tomaatteja ja unikonsiemeniä.
5. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia. Voit antaa piirakan tekeytyä vielä ylimääräiset viisi minuuttia lämmön poiskytkemisen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti