torstai 11. syyskuuta 2014

Säilöntää

Löysin Kotilieden suuresta säilöntäkirjasta Hunajaisen kesäkurpitsasalaatin ohjeen. Minusta se vaikutti mielenkiintoiselta ja päätin kokeilla sitä. Hyvä kasvislisäke tällä ohjeella syntyykin. Itse tein ohjeen puolikkaana näin aluksi.





Hunajainen kesäkurpitsasalaatti

1 kg kesäkurpitsaa
2 omenaa
2 sipulia
2 paprikaa
Liemi:
2 dl väkiviinaetikkaa
1 dl vettä
2 dl hunajaa
1 rkl mineraalisuolaa


1. Kuutio kesäkurpitsat sekä kuoritut omenat. Hienonna sipulit. Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista kanta sekä siemenet ja kuutioi paprikanpuolikkaat.
2. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Lisää kaikki kasvikset ja keitä noin viisi minuuttia. Jaa salaatti pestyihin ja kuumennettuihin tölkkeihin, sulje tölkit ja säilytä viileässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti