keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Puolukka-kanelipiirakka

Sain elokuun pakettiin kuuluvan reseptin salaiselta pariltani. Nyt sain myös puolukoita ja pääsin kokeilemaan tätä piirasta. Todella hyvä resepti! Tämä on nopea ja helppotekoinen. Piiras ei päässyt jääkaappiin asti jäähtymään vaan katosi nopeasti herkkusuihin ihan lämpimänä. Päätettiin seuraavan kerran kokeilla kaksinkertaista ohjetta pellille, jotta piiras tai osa siitä ehtii jääkaappiin asti jähtymään ja selviää seuraavan aamun teehetkeen. Hieman vähensin kuitenkin kanelin määrää, kun kaksi teelusikkaa tuntui niin suurelta määrältä. Kiva kanelin maku yhdistyy hieman kinuskiseen ja kirpeän puolukkaiseen makuun. Siksipä tämä onkin täysosuma minun ja näköjään muun perheeni makuun. Kiitos vielä parini! Ensi kuussa sitten nähdäänkin kuka se salainen on.






Puolukka-kanelipiirakka

Pohja:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 munaa
2 dl sokeria
2 dl ranskankermaa
4 dl puolukoita
2 tl kanelia (laitoin 1,5 tl)


1. Sulata voi. Lisää jauhot, sokeri ja leivinjauhe ja sekoita taikinaksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
2. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjan päälle.
3. Paista 225 asteessa 25-30 minuuttia.
Piirakka on parasta jääkaappikylmänä.

2 kommenttia:

  1. Raikasta, minulle sopisi hyvin tämä, rakastan puolukoita !

    VastaaPoista
  2. Herkullinen varmasti, jos tykkäisin puolukoista varmasti nauttisin...

    VastaaPoista