lauantai 21. kesäkuuta 2014

Juhannuksen kakku

Britakakku kuuluu ehdottomasti meidän perheen suosikkeihin. Sitä syödään useissa juhlissa. Minusta se kuuluu vielä erityisesti kesään ja juhannukseen. Britakakun voi tehdä myös pakastetuista mansikoista tai vadelmista, mutta parhaimmillaan se on tuoreista marjoista ja hedelmistä tehtynä. Tähän kakkuun käytin mansikoita ja nektariinia. Kakun tekeminen on helppoa ja nopeaa. Pohjan voi tehdä valmiiksi pakastimeen jo aiemmin, joten tarjoilupäivälle jää vain kakun kokoaminen. Kakusta on liikkeellä monenlaisia muunnoksia, joten ei muuta kuin soveltamaan. Tämän ohjeen olen saanut jollakin aiemmalla sly- kierroksella.




Brita- kakku

Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
4 keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl kermaa

Marenki:
4 valkuaista
2 dl sokeria

Täyte:
Kermavaahtoa ja marjoja/hedelmiä


1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
2. Lisää keltuaiset yksitellen voimakkaasti vatkaten.
3. Lisää yhdistetyt kuivat aineet ja kerma vuorotellen taikinaan.
4. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille voidellun leivinpaperin päälle. (Näin saat pohjan helpommin irti paperista)
5. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
6. Levitä marenkiseos taikinan päälle.
7. Paista 150 asteessa n. 25 min.
8. Leikkaa jäähtynyt torttulevy puoliksi ja irrota paistopaperi (jos pakastat pohjan jätä paperi vielä paikalleen ja laita puoliskot päällekkäin pussissa pakastimeen.)
9. Levitä täyte toisselle levylle ja nosta toinen levy päälle "kanneksi".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti