sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Valkosuklaa-karpalokeksit

Kävin vierailulla vauvaperheessä ja vein tuliaisiksi näitä keksejä, kinuski-kauraruutuja ja browniespaloja. Tämä ohje on siitä kiva että se on gluteeniton. Pikkuisen koin nämä kuitenkin mauttomammaksi kuin tavallisilla vehnäjauhoilla leivotut keksit. Ohje on kuitenkin jälleen sly25- kierroksen parini Linnean lähettämästä Keksit- kirjasta. (myös mantelijauhe on hänen lähettämästään paketista).Ohjeesta pitäisi tulla 28 keksiä, mutta itse sain kyllä useamman pikkunötterön. Minulla ei ollut valkosuklaata ohjeen mukaista määrää, joten laitoin sen tilalta vähän tummaa suklaata. Ilmeisesti en myöskään jaksanut hienontaa suklaata riittävän hienoksi, koska nämä näyttävät hieman cookieseilta. Minusta se ei kuitenkaan häirinnyt ollenkaan. Vaniljauutteen korvasin vaniljasokerilla. En myöskään litistänyt palloja ennen paistoa.




Valkosuklaa-karpalokeksit

125 g pehmeää voita
110 g hienoa sokeria
180 g mantelijauhetta
½ tl vaniljauutetta
1 kananmuna
110 g riisijauhoa
65 g maissitärkkelystä
180 g valkosuklaata hienoksi rouhittuna
80 g kuivattuja karpaloita
50 g valkosuklaata koristeluun

1. Vatkaa voi, sokeri, mantelijauhe ja vanilja vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vatkaa hyvin.
2. Siivilöi seokseen jauhot ja maissitärkkelys.
3.  Lisää suklaa ja karpalot. Sekoita tasaiseksi.
4. Pyörittele taikina palloiksi ruokalusikallinen kerrallaan. Nostele pallot pellille n. 5 cm:n etäisyydelle toisistaan. Litistä palloja hieman.
5. Paista keksejä 180 asteessa 15- 20 minuuttia, kunnes ne ovat kullankeltaisia. Jäähdytä.
6. Sulata valkosuklaa ja valuta sitä keksien päälle. Apuna voit käyttää esim. pientä (n.1l:n) vahvaa muovipussia. Leikkaa vain kulmasta pieni pala pois, niin pikapursottimesi on valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti