tiistai 5. marraskuuta 2013

Suklaajuustokakku

Teen aika usein juustokakkuja niiden helppouden ja nopeatekoisuuden takia. Tämän kakun ohjeen sain kummityttöni rippijuhlissa. He olivat löytäneet sen ohjeen jostain netistä. Suklaajuustokakku- hakusanalla löytyy niin monia, että on vaikeaa tietää mikä on se alkuperäinen ohje. Tein ohjeen 1,5- kertaisena. Vuokana käytin Tupperwaren kakkukupua kakkutason kanssa. Siksi en laittanutkaan pohjalle leivinpaperia, kuten käyttäessäni irtopohjavuokaa. Tämä maistui meillä kaikenikäisille.




Suklaajuustokakku

Pohja:
1pkt (175g) Domino- keksejä
50g              voita sulatettuna

Täyte:
4                  liivatetta
1rkl              kuumaa kahvia
170g             tummaa suklaata
200g             maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4 dl         sokeria
2tl                 vaniljasokeria
3dl                kuohukermaa



Murskaa keksit ja sekoita sulanut voi joukkoon. Painele muruseos vuoan pohjalle.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. kymmenen minuuttia.
Sulata suklaa. Sekoita tuorejuusto suklaan sekaan ja lisää sokerit.
Vaahdota kerma.
Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kuumaan kahviin. Sekoita kunnes lehdet ovat sulaneet kokonaan.
Kaada liivateseos suklaa-tuorejuustoseokseen samalla koko ajan sekoittaen. Nostele kerma varovasti suklaaseoksen joukkoon ja kaada seos pohjan päälle vuokaan.

Ohjeessa ei sanota mitään kakun hyydyttämisestä välillä, mutta itse hyydytin kakkua n.2 tuntia.

Maitosuklaakuorrute:
130g             maitosuklaata
3/4 dl            kuohukermaa


Kuumenna kerma. Lisää suklaa joukkoon sekoitellen. Anna hetki jäähtyä. Kaada kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti